Verlof

Ziekte, absentie en verlof

Ziekmelding

Als uw kind ziek is, kunt u dat in Parro doorgeven. Die melding gaat rechtstreeks naar de leerkracht.

Absentie

Dit gaat over afwezigheid in verband met tandarts, orthodontist, huisarts, ziekenhuis, begrafenis e.d. Deze absentie kunt u doorgeven in Parro. Dat bericht gaat ook rechtstreeks naar de leerkracht. U krijgt geen verklaring van akkoord, omdat absentie eigenlijk altijd overmacht of noodzaak is. Alleen als de leerkracht aanvullende vragen heeft, zal die contact opnemen.

Buitengewoon verlof

Voor verlofaanvragen gebruikt u het formulier hieronder. Dat kan niet via Parro. Verlofaanvragen worden door de directie behandeld. Verlof gaat bijvoorbeeld over jubilea, een bruiloft, pensionering van opa, een lintje voor oma enzovoort. Het aanvragen van verlof moet en kan haast altijd ruim van tevoren gebeuren.

Leerplicht en (geen) verlof buiten de schoolvakanties

Verlof buiten de schoolvakanties is niet toegestaan. Wie op vakantie wil of een weekendje weg, doet er goed om de jaarkalender van school te raadplegen wanneer de vakanties zijn en welke dagen of middagen (niet) vrij zijn. Uitzonderingen zijn er maar heel weinig: alleen als je vanwege de aard van je beroep of bedrijf aannemelijk kunt maken dat er in geen enkele andere schoolvakantie een gezinsvakantie mogelijk is. Dat wordt altijd in een persoonlijk gesprek besproken. Ongeoorloofd verzuim moet gemeld worden bij de leerplichtambtenaar.

Aanvraagformulier buitengewoon verlof

Je bericht is succesvol verzonden
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw